Thursday, October 7, 2010

ΟΙ BIG ARCHITECTS ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


μια προκλητική παρουσίαση στο Μουσείο Μπενάκη


 EXPO Sanghai 2010, Περίπτερο Δανίας


 Μέιναμε άφωνοι χθες το βράδυ, εν μέσω κρίσης παρακολουθώντας τον  Andreas Klok Pedersen του γραφείου BIG (Bjarke Ingels Group) από την Δανία να μας παρουσιάζει τα επιτεύγματα του γραφείου του σε όλο τον πλανήτη, στα πλαίσια των διαλέξεων που οργανώνει το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής με την επιμέλεια του Ανδρέα Γιακουμακάτου.  Κάτι ανάμεσα σε ζήλια, αμηχανία και απογοήτευση ήταν διάχυτη σε όλη την αίθουσα, ιδιαίτερα από τους νέους αρχιτέκτονες που παρακολουθούσαν..Οι παλιότεροι κάτι ήξεραν και δεν προσήλθαν... Τι να δεις όταν καθημερινά περαπαίεις στην απραξία και το αδιέξοδο αυτού του τόπου, που αντιπαρατίθεται με την κοσμογονία που πραγματοποιείται στην άλλη άκρη της Ευρώπης. 


 TED BULDING, TAIWAN
Οι Δανοί αρχιτέκτονες φλερτάροντας με την Ουτοπία, σχεδιάζουν  έργα άλλοτε  πρωτοποριακά και άλλοτε υπερφίαλα, σε αυτές τις περιοχές του πλανήτη που αναπτύσσονται ραγδαία και ανησυχητικά!

Zira Island master plan in Baku, Azerbaijan. The proposed site will host a 1 million sq m range of seven cultural, residential and leisure peaks, and is set to be Central Asia’s first carbon neutral master plan. 


No comments :

Post a Comment