Thursday, September 30, 2010

ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ ....


1. από το Μπαχρέιν στην Βόρεια Εύβοια



Bahrein, Hut 7 Jid Al Haj,
Golden Lion for best National Pavilion at Venice Biennale 2010
f
 

Βόρεια Εύβοια Κήρινθος, 06-06-2005
από τα αρχέτυπα*
φωτο Γ. Τριανταφύλλου


2. Από το Πόρτο Ράφτη στην Καρδίτσα



  Συγκρότημα κατοικιών στο Πόρτο Ράφτη, 
ΜΟΒ αρχιτέκτονες
Β. Μπασκόζος-Δ. Τσαγκαράκη    από τις ΔΟΜΕΣ,  Επετηρίδα Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2010




Κατοικία στην Καρδίτσα! Συνεπώνυμος αρχιτέκτονας (Βασίλης Θ. Τριανταφύλλου μετά σχετικής ταμπέλας που φέρει εκατέρωθεν δυο Ιωνικούς κίονες)  αναζήτησε το μεγαλείο του καμπύλου εξώστη και των κιόνων που άλλοτε τον διαπερνούν άλλοτε όχι.   Οι χρωματικές επιλογές  σχετίζονται κάπως και με το προηγούμενο έργο που είναι  σαφώς μεταγενέστερο.
Φωτό Γιώργος Τριανταφύλλου, ακριβώς σαν σήμερα πριν 5 ολόκληρα χρόνια, ημέρας των γενεθλίων μου!



3. και ένας νέος τρόπος παρουσίασης  σε 60΄
( Δημήτρης Ησαϊας - Τάσης Παπαϊωάννου)


Architecture in 60 Seconds_Isaias_Papaioanou from GreekArchitects.gr on Vimeo.

Υ.Γ. Τα μικρά τεχνικά προβλήματα στην ροή του video, που φαντάζομαι ότι σύντομα θα λυθούν είναι επουσιώδη, σε σχέση με την πρωτοτυπία αυτής της πρώτης για τα Ελληνικά δεδομένα πρωτοβουλίας του Δημήτρη και του Τάση σε συνεργασία με το portal GreekArchitects. Σε εξήντα δευτερόλεπτα ξετυλίγεται μια συνεπής αρχιτεκτονική διαδρομή που ακολουθούν οι δύο αυτοί ευαίσθητοι συνάδελφοι παράλληλα με το διδακτικό τους έργο.

 ...και μην ξεχάσετε την εξαιρετική έκθεση του Μάκη Θεοφυλακτόπουλου στο Μουσείο Μπενάκη

φωτο Γ. Τριανταφύλλου 29-09-2010




 

1 comment :

  1. ...Φίλτατε Γιώργο...Από τη μαγευτική Θεσσαλονίκη του αστικού μετώπου στη θάλασσα, των βυζαντινών σπαραγμάτων και του πιο συγκινητικού μουσείου του σπουδαίου Κυριάκου Κρόκου που ήδη συνυπάρχει με ένα δημαρχείο εξαιρετικής επεξεργασίας του δάσκαλου Τάσου Μπίρη (τον έχουν αδικήσει ειλικρινά)και ένα εμβληματικό κτίριο του Καραντινού παραπέρα,σου στέλνω τους πιο θερμούς χαιρετισμούς μου...Η νέα παραλία είναι από τους πιο σημαντικούς δημόσιους χώρους με εξαιρετική ποιότητα που έχει δημιουργήσει αυτή η νέα στιβαρή ελληνική αρχιτεκτονική που κάποτε θα πρέπει να τη δείχνουμε εκεί που της αξίζει μαζί με τα μιτάτα και τα μαντριά που συλλέγουνε τα βλέμματα κάτι κουζουλών τύπων σαν τον Τριανταφύλλου...Όταν έχεις υλικό 1000 φορές πιο ζόρικο από την καλύβα στο Μπαχρέιν,δεν μπορείς να αρκείσαι σε μερικά σπόρια...Οdyss

    ReplyDelete