Saturday, September 25, 2010

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ... 8


Ε! Μεσήλικες Ξυπνήστε!!!




Μια άλλη σκέψη βρίσκεται δίπλα σας και μάλλον την αγνοείτε. Μια σκέψη που δεν «καψουρεύεται με το χθές και εκνευρίζεται να κοιτά με τέτοια λατρεία το αύριο». Μια σκέψη που πιστεύει «ότι το αύριο κτίζεται με το Τώρα και όχι με έτοιμες λύσεις και συνταγές και αυθεντίες…»
Οι εικαστικοί Λάκης και Άρης Ιωνάς έχουν στήσει το μηνιαίο πολιτιστικό περιοδικό VELVET Mornings, που ασχολείται με δρώμενα στο χώρο των τεχνών και της νεανικής κουλτούρας. Παράλληλα πραγματοποιούν συλλεκτικές εκδόσεις.

Τον Μάρτιο του 2010 κυκλοφόρησαν την πρώτη με τίτλο “VELVET TOMORROW” και χθες Παρασκευή το βράδυ στο BIOS έγινε party  για τη νέα συλλεκτική έκδοση “VELVET D.I.Y” (Do It Yourself). Όταν μου ζήτησαν να γράψω ένα κείμενο για την έκδοση δεν είχα το χρόνο να τους γνωρίσω. Είναι τελικά μια μεγάλη «παρέα» με ένα ζωντανό κα φρέσκο τρόπο σκέψης που λένε τα πράγματα καθαρά και σταράτα, ονειρεύονται, δημιουργούν και βιώνουν το σήμερα.
Το  Velvet  τελικά είναι ένας πόλος που έλκει συγγραφείς, αρχιτέκτονες, designers, ανθρώπους του θεάτρου, του χορού και του κινηματογράφου, εικαστικούς, μουσικούς σκηνοθέτες, γραφίστες. Στον πυρήνα αυτού του πόλου ο Λάκης και ο Άρης Ιωνάς.
Η νέα συλλεκτική έκδοση σε ευρηματική συσκευασία εκτός από το μικρό σε μικρό σχήμα ΒΙΠΕΡ, περιέχει και κασέτα με τίτλο DIY-A VELVET COMBINATION με ζωντανή ελληνική αγγλόφωνη μουσική. Αποκτήστε την, μαζί με την προηγούμενη. Εσείς, κυρίως οι μεσήλικες που εξακολουθείτε να βαυκαλίζεστε με τον Χατζηδάκι και τον Κωστάλα... Τα πάντα ρεί!

Υ.Γ. Το όλο εγχείρημα έχει τελικά μια δική του αρχιτεκτονική φρέσκια, τολμηρή και ευτυχώς επαρκώς ανατρεπτική.
Επισυνάπτω στην συνέχεια το δικό μου κείμενο με κάθε επιφύλαξη,που έγραψα χωρίς να ξέρω τελικά που τελικά ακριβώς απευθυνόμουν. «Δεν ήξερες, δεν ρώταγες;» θα μου πέιτε… 


Mε  σοφία…  ή  χωρίς σοφία

H Ελληνική εκδοχή του D.I.Y. στην αρχιτεκτονική
του  Γιώργου  Τριανταφύλλου

Κολάζ Ι. Σύνθεση Λέανδρος Κατσούρης, φωτογραφίες Γ. Τριανταφύλλου
Φωτο 1. Προσθήκη  αυθαίρετη (?) στην οδό Κύμης, Νέο Ηράκλειο Αθήνα, 14-ΧΙΙ-2010,
Φωτο 2. Αυτοσχέδια κατασκευή στις Πρέσπες, 26-ΙΙΙ-2007
Φωτο 3. Κυριάκος Κρόκος,  Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Λεπτομέρεια με  έργο του Νίκου Αλεξίου, 04-ΧΙΙ-2008





Υ.Γ. την Παρασκευή 24-ΙΧ-2010 κατέπλευσε   ο αρχιτέκτων  Δημήτρης Διαμαντόπουλος   με  εμπειρίες  και σχόλια από τον διάπλου του με μικρό ιστιοπλοϊκό  στον Ευβοϊκό και τις Σποράδες.

 Μας αποκαλύπτει την δική του ματιά και αγωνία σε θέματα αρχιτεκτονικής και όχι μόνο
↑ Click images to link

No comments :

Post a Comment