Wednesday, April 18, 2012

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ 1η


όταν πετούν «οι γερανοί»…


…εντυπωσιακή η εικόνα του Λονδίνου από το café της  Tate Modern.

Αμέτρητοι γερανοί ίπτανται πάνω από την πόλη. Ανεβοκατεβαίνουν και στροβιλίζονται αδιάκοπα, με το ράμφος προς τα πάνω, εκφράζοντας ένα ανοιξιάτικο οργασμό ανοικοδόμησης. Τα κινούμενα αυτά κομψά «ιπτάμενα οικοδομικά εργαλεία», δίνουν μια διαφορετική διάσταση, όταν ξεφυτρώνουν ανάμεσα στα γοητευτικά παλιά μνημεία και κτίρια της πόλης και  τις σύγχρονες κατασκευές, εμπλουτίζοντας το γοητευτικό περίγραμμά της. Όλα εδώ σχεδόν έτοιμα, για να υποδεχτούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.



















 
«Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία» που αποφάσισε να παγώσει ολοσχερώς τέτοιες εικόνες για το μέλλον, αφήνοντας επιδεικτικά ανεκμετάλλευτα ακόμη και τα κονδύλια του ΕΣΠΑ για την Ελλάδα.
Ο κρατικός μηχανισμός εξακολουθεί να κοιμάται…



Click images to enlarge
 
 


 

2 comments :

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ...Mια ματιά έστω και στους ουρανούς του Λονδίνου,κατά κανόνα συννεφιασμένους, έχει πάντα το συμβολισμό της για όλους εκείνους που θέλουν να ανακαλύπτουν πάντα εκεί ψηλά τη δυνατότητα μιας εφόδου...Ο αυτούσιος τίτλος της ταινίας του Μιχαήλ Καλατόζοφ (1957) που χρησιμοποίησες, έχει από μόνος του ένα αισιόδοξο συμβολισμό καθώς φέρνει στο νου την εξαιρετική ταινία που πήρε στην εποχή της το χρυσό φοίνικα στις Κάννες, προαναγγέλοντας στην ουσία μια κινηματογραφική άνοιξη στο σοβιετικό σινεμά, που γέννησε στη συνέχεια δημιουργούς σαν τον Ταρκόφσκι, τον Κλίμοφ και τον Κοντσαλόφσκι...Προσωπικά το σχόλιό σου μου έδωσε ένα τόνο μυστικής επίκλησης για την αλλαγή της σημερινής δικής μας συνθήκης καθώς μου έφερε στο νου μια περίοδο που υπήρχε η προσδοκία μιας καλύτερης κοινής εξέλιξης για όλους...Είναι δική μας ευθύνη να αλλάξει ο κόσμος ή αν θες "να σωθεί" όπως έγραφε κι ο Καζαντζάκης στην Ασκητική του...Αν δεν σωθεί "εμείς θα φταίμε!"...

      April 22, 2012 7:05 PM

      Delete