Thursday, September 6, 2012

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ: «ΑΜΦΙΤΡΥΩΝ» ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ



μια απαγορευμένη φωτογράφηση


Η αυλαία έκλεισε κυματίζοντας σαν μια ανθρώπινη ανάσα να την κρατούσε μετέωρη και ζωντανή…

Λευτέρης Βογιατζής, Αμαλία Μουτούση, Χρήστος Λούλης, 

Η παράσταση όμως είχε τελειώσει και οι ηθοποιοί συγκινημένοι μαζί με όλο το κοινό, είχαν στραμμένο το βλέμμα τους στον Λευτέρη, αποδίδοντας την εκτίμηση, τον σεβασμό και την τιμή που αρμόζει στον σημαντικό αυτό άνθρωπο του Θεάτρου.

Λίγο πριν την έναρξη

Την παράσταση «Αμφιτρύων» του Μολιέρου, παρακολούθησα την Κυριακή (03 ΣΕΠΤ.) το βράδυ στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας, επιστρέφοντας από τις πολυήμερες διακοπές μου, με τις βαλίτσες φορτωμένες στο αυτοκίνητο. Την τελευταία αυτή μέρα των διακοπών μου δεν άντεξα να μην παραβώ την απαγόρευση για φωτογράφηση που ανακοινώθηκε μαζί με την απενεργοποίηση των κινητών τηλεφώνων. 


Ακροβολισμένος στις πίσω ακραίες κερκίδες του θεάτρου, κατέγραψα «εν κρυπτώ» εικόνες της εξαιρετικής αυτής παράστασης, που πραγματικά θα ήθελα να μοιραστώ και μαζί σας. Εικόνες με έντονη εικαστική διάσταση, μέσα από τους δραματικούς φωτισμούς, το ευρηματικό σκηνικό και τα κοστούμια, τα χρώματα, την κίνηση των ηθοποιών και την γνωστή «εκφορά»του λόγου…
Θα περιοριστώ στην παράθεση των εικόνων, αφήνοντας την όποια κριτική στους ειδικούς, που άλλωστε έχουν ήδη διατυπώσει τις θετικές τους απόψεις.

Ο Νίκος Κουρής στον ρόλο του Δία

Η  Στεφανία  Γουλιώτη στον ρόλο της Νύχτας

Ο Δημήτρης Ήμελλος  στον ρόλο του Σωσία

Η  Αμαλία Μουτούση στον ρόλο της Αλκμήνης και ο Γιώργος Γάλλος στον ρόλο του Αμφιτρύωνα




  

Η  Στεφανία  Γουλιώτη στον ρόλο της Νύχτας και η Εύη Σαουλίδου στον ρόλο της Κλεάνθης





η Εύη Σαουλίδου στον ρόλο της Κλεάνθης


Η  Αμαλία Μουτούση στον ρόλο της Αλκμήνης

 Νίκος Κουρής

Η  Αμαλία Μουτούση και ο Νίκος Κουρής 


Ο Χρήστος Λούλης στον ρόλο του Ερμή

ο Γιώργος Γάλλος


Ο Χρήστος Λούλης 

Ο Χρήστος Λούλης και ο Δημήτρης Ήμελλος

 από το φινάλε της παράστασης υπό το σεληνόφως

Ο Λευτέρης Βογιατζής με ένα μελαγχολικό χαμόγελο, χειροκρότησε το κοινό του και όταν τα φώτα έσβησαν πορεύτηκε αργά προς το πίσω μέρος της σκηνής…


Εκτός από την Χρύσα Προκοπάκη που έκανε την μετάφραση θα ήθελα να ξεχωρίσω την Ευα Μανιδάκη για τα σκηνικά, τον Άγγελο Μέντη για τα κοστούμια, τον Λευτέρη Παυλόπουλο για τους φωτισμούς και τον Δημήτρη Καμαρωτό για τους διακριτικούς μουσικούς του δρόμους. 


 



No comments :

Post a Comment